maanantai 6. toukokuuta 2013

Parempia valintoja

Olotila on vihdoin ja viimein muuttunut parempaan päin! Alavireisyyttä ja mikään ei kiinnosta -oloa kestikin jo aivan tarpeeksi kauan, jotta se kävi jo ihan tosissaan ärsyttämään. Jospa nyt olisin taas saanut uuden vaihteen silmään ja meno olisi vähän tasaisempaa, toivoa sopii.

Tavattuani viime viikolla PT:n tavoitteeksi tuli tehdä ennen seuraavaa tapaamista, joka on tämän viikon perjantaina, kolme kertaa intervalliharjoitus ja neljä kertaa uusi toiminnallinen saliohjelma ( = pieni kuolema). Kummatkin olen tehnyt nyt kahdesti. Tuntuu hyvältä, että liikkuminen lähti taas käyntiin hyvin luonnollisesti heti, kun olin saanut karistettua ahdistuneen olotilan harteiltani. Yleensä liikunta on jäänyt tällaisten hetkien jälkeen taas kokonaan, hyvinkin pitkiksi ajoiksi. Joten kun liikkumiset menee oikeasti jo kivasti omalla painollaan, aion nyt keskittyä entistä enemmän ruokapuoleen.

Eilen surffailin useamman tunnin eri sivustoilla etsien tietoa oikeanlaisesta vitamiinien ja hivenaineiden saannista ja merkkailin muistiinpanoihin tärkeimpiä asioita. Olen ollut tietoinen superfoodeista, kukapa ei olisi, on niistä sen verran kohkattu tuossa hetki sitten, mutta nyt otin niistäkin enemmän selvää. Juttuja on kovasti puolesta ja vastaan, lähinnä itseäni kiinnosti maca, spirulina ja kookostuotteet. Kuka se nyt sitten osaa kertoa mikä on absoluuttinen totuus näiden superfoodien kanssa, tai ylipäänsä minkä tahansa tuotteiden. Onko viranomaisten suosittelemat ruoat sen turvallisempaa syötävää kuin nämä levät sun muut. Jos oikein tarkasti tutkitaan, niin tuntuu että syöpään sairastuu pelkästään jo leipää haistelemalla. Toisaalta luulisi luontaistuotteiden olevan terveellisempiä kuin yksikään syömäni lääketabletti masennukseen ja ahdistukseen. Pyörähdin ennen töihinmenoa punnitse ja säästä -liikkeessä ja ostin cashew pähkinöiden lisäksi kylmäpuristettua luomu kookosöljyä. Koitan totutella makuun käyttämällä sitä ensialkuun kanaruuissa, sen kanssa osaan mieltää kookoksen yhteensopivaksi. Ostin myös muutaman kuivatun goji -marjan maistiaiseksi, mutta pitäydyn kuitenkin mieluummin kotoisessa mustikassa. Maku ei ollut paha, mutta mustikoita saa metsästä ilmaiseksi.

Tämän päivän syömiset ja tekemiset menivät mallikkaasti, laitanpa tähän nähtäväksi mitä teen ja syön silloin, kun suklaa ei sula suussa ja sipsit rousku hampaissa

Intervallitreeni tyhjään mahaan

Aamu: Elovena pikakaurapuuro makuna proteiini+kaneli, Valo paahdettu pellavarouhe+mustikka (aivan ehdoton lisä puuroon! Suosittelen maistamaan), mustikoita ja loraus Valion luomu mustikkakeittoa, sillä pikapuuron maku oli aivan kamala ja piti saada poistettua sitä keinolla millä hyvänsä. Yleensä syön myllyn parhaan kaurahiutale+kuitu puuroa ja aina veteen keitettynä. Lisäksi söin vielä Valion ProFeel persikkarahkan ja vettä hurjasti.

Reipas kävely salille 15-20min+toiminnallinen salitreeni, joka pitää sykkeen sen verran korkealla, että aika-ajoin tuntuu siltä kuin voisi vain oksentaa+loppuverryttely ja venyttelyt

Lounas: iso kulhollinen salaattia Picnicissä, lisänä kanafilettä, lämminsavulohta, loraus kastiketta ja täysjyväpatongin pala, sekä mango-ananassmoothie. Vettä myös reilusti

Töissä välipalana Ehrmann maitorahka ja purkillinen ananasta sekä paljon vettä. Päivälliseksi kanaa ja riisiä. Jonkun ajatuskatkon myötä en ostanut vihanneksia lainkaan?! Normaalisti olisin syönyt miniluumutomaatteja ja kurkkua lisäksi.

Kotona ryytyneenä iltapalaksi söin 2 Vaasan miniruispalaa, välissä sipaisut oivariinia ja 2 Valion 5% sulatejuustoa, vähän tonnikalaa ja muutama miniluumutomaatti ja paljon mustikoita ja vettä.

Mahassa on ihana olo, aivan toista kuin mitä tässä pari viimeviikkoa on ollut. Näin kun tajuaisisyödä aina!





2 kommenttia:

  1. Macaa olen joskus maistanut, ja se oli ihan ok pienenä annoksena. Spirulinaa olen haistanut, ja se haisi niin kauhealle, ettei tullut mieleenkään maistaa! Ehkä jotain kapseleina voisin sitä nauttia... Olen itsekin jonkun verran kiinnostunut superfoodeista, mutta minulla kaikennäköinen ruokahifistely menee helposti "yli", joten en ole vielä toistaiseksi ottanut mitään noita mukaan syömiseen. Eli kun yritän syödä terveellisesti, niin syömisestä tulee helposti suorittamista. Sitten kun en jaksakaan tehdä muuta kuin vetää eineksiä koko viikon, niin tunnen huonoa omaatuntoa siitä, etten syö tarpeeksi terveellisesti.

    Toisaalta hyvästä ja terveellisestä syömisestä tulee myös hyvä olo. Vatsa toimii ja olo on virkeä, ja mielikin on hyvä, kun syö terveyttä edistävästi eikä vain roskaa. Mutta ainakin minulla tuohon riittää se, että syön ihan tavallista ruokaa, mielellään itsetehtyä ja paljon kasviksia sisältävää.

    Tosi kiva, että olotila on kohentunut, ei muuta kuin tsemppiä treeneihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta, milloinkaan ei ole normaali tila. Aina on joko liikaa jotain tai sitten ei yhtään mitään. Mikä ihme siinä voikin olla? Mulle myös terveellinen ja hyvänolon ruoka on normaalia kotiruokaa kasviksilla ja marjoilla. Se on ihan parasta, kunhan vain joku sitä aina jaksaisi tehdäkin :) kokki olisi hyvä!

      Poista